Kies een medium om je boodschap te verspreiden

Niet onbelangrijk wanneer je online geld wilt gaan verdienen is het hebben van een (vindbaar) platform! Geen platform, geen bereik!

In deze volgende stap kies je dus een medium via welke je je doelpubliek wenst te bereiken. Je kan je reclamegerichte teksten verspreiden via je eigen website, Facebook, Youtube, Twitter of gelijk welk ander Social Media account dat je bezit, al raad ik je wel aan ook een eigen website te beginnen als je via het internet echt geld wil gaan verdienen.

Gebruik deze link en ontvang 14Euro korting op je hostingpakket bij One.com

Eigen website als medium

Een website biedt enkele extra voordelen tegenover het gebruik van enkel social media als kanaal om je boodschap te verspreiden. Je kan bijvoorbeeld een blog starten waarop je uitgebreidere artikels kan posten als op social media. Het is dus een ideale tool om uw bezoekers van extra informatie te voorzien. Bovenop heeft een blog met gerichte inhoud als voordeel een hogere score in de resultaten van zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing. Heb je er allemaal geen tijd voor of is een eigen website aanmaken een technisch niet te overwinnen obstakel, dan kan kan je alsnog een blog opstarten via diensten zoals ..........

Content is king! Veel websites bieden geld voor het schrijven en plaatsen van artikels op hun site. Daar valt aardig wat mee te verdienen. Hoe meer je artikel gelezen wordt, hoe meer je verdient. Het komt er dus op aan iets te schrijven wat velen kan bekoren.

Welk CMS?
Een eenvoudige manier om een goed vindbare website te bouwen is via een CMS zoals Wordpress of Drupal. Persoonlijk ben ik fan van Drupal wegens de oneindige mogelijkheden en de stabiliteit en performantie van dit prachtige open-source systeem.

Eens je een onderwerp waarover je wil gaan schrijven hebt vast gelegd en besloten hebt daar een site over te maken, dan is de volgende tussenstap: Domeinnaam en hosting! Op basis van de gevonden zoekwoorden, kan je nu kijken of er een passende domeinnaam beschikbaar is. Ik vind one.com een goede en betrouwbare host en plaats mijn websites via hen online.

Social media als medium

Een social media account is een ideale aanvulling bovenop je website om extra bezoekers naar je site te halen en zo meer publiek te bereiken. Maar uiteraard kan je online ook geld verdienen enkel via het gebruik van Social Media, dus zonder een eigen website te hebben. In plaats van hele artikels, post je dan gewoon korte zinnetjes waarin je dan een link naar een adverteerder verwerkt. Maak alvast een account aan op 1 of meerdere Social Media om je publicaties en advertenties te verspreiden naar je publiek. Let op: Ga je gebruik maken van facebook als kanaal om je boodschap te verspreiden, dan dien je een facebook fanpagina aan te maken (die kunnen mensen 'liken') en geen persoonspagina (wat je gebruikt om te connecteren met vrienden).

Let wel: net als bij een website, kost ook dit veel tijd als je het goed wil doen!

Remember

Onthoud ook uit de vorige stap dat goede inhoud (content) op je communicatieplatform cruciaal is om bezoekers te houden en doen terugkomen. Je website wordt door relevante inhoud geloofwaardig en waardevol. Kies dus een onderwerp waarover je veel weet of wilt leren, dan moet het niet moeilijk zijn om voldoende goede artikelen te schrijven! Schrijf steeds uitnodigende en klantgerichte teksten! Pas nadat je website of ander platform goed gevuld is met content, kun je je aanmelden bij één of meerdere affiliatenetwerk(en).

naar de volgende stap doorgaan: Aanmelden bij affiliatie netwerken

categorie: