online geld verdien methode: affiliatie marketing

Affiliatiemarketing is een effectieve manier om met je een eigen website geld te verdienen. Een affiliate (publisher) plaatst op zijn website reclamebanners of tekstlinks die doorlinken naar andere websites en ontvangt dan per gerealiseerde verkoop via die links een commissie. De meeste adverteerders werken samen met affiliatieplatformen zoals Tradetracker en Zanox.

Hoe werkt affiliatie marketing?

Wanneer iemand op jouw site op een banner of tekstlink klikt, dan wordt dit via de affiliaitelink geregistreerd en zo weet men voor elke verkoop via een affiliatielink welke publisher de klant aanbracht en commissie verdient. Het affiliatienetwerk betaald dit niet direct uit. Eerst wordt dit aan de adverteerder gefactureerd en pas wanneer het affiliatienetwerk waar je je banners afgehaald hebt, werd uitbetaald, wordt jij uitbetaald.

Het je zelf geen eigen website of denk je dat daar teveel werk zal inkruipen? Dan kan je alsnog als affiliate aan de slag gaan via Social Media. Zo kan je affiliatielinks plaatsen op je facebook of twitter account en zo commissie verdienen op de aankopen van anderen.

Je hoeft dus niet eens te kunnen programmeren of eigen producten hebben om te verkopen. Het enige dat je nodig hebt, is een internetverbinding.

Bij affiliate marketing hoeft men namelijk zelf geen eigen diensten of producten te verkopen, voorraden aan te leggen of verzendingen af te handelen. Alles wordt automatisch voor jou geregeld! Het enige dat je hoeft te doen is bezoekers van je site of Social Media account door te sturen naar de site van de aanbieder, en jij krijgt voor elke bezoeker of koper een commissie.

Betrokken partijen

Bij affiliatie marketing zijn 3 tot 4 partijen betrokken namelijk:

  • Het affiliatie netwerk oftewel het bedrijf dat banners van verschillende adverteerders ter beschikking stelt en ervoor zorgt dat bij elke klik op een link jij er geld aan verdient. Ze ontvangen geld van de adverteerder en betalen dit uit aan de publisher. Er zijn weinig adverteerders die een eigen netwerk opgesteld hebben. Klik hier voor een overzicht van affiliatienetwerken.
  • De verkoper, dit is de adverteerder.
  • De koper, dit is de eindklant die via een banner op jouw site een aankoop doet op de site van de adverteerder.
  • De publisher of affiliate. Dit is de persoon of onderneming die de advertenties op zijn website plaatst en hiermee op semi-passieve wijze geld verdient.

Verder: Niets komt vanzelf, het is hard werken. Je moet jezelf dwingen om er ook echt regelmatig werk van te blijven maken. Andere reclames plaatsen, je content verbeteren en zo nog meer. Maarja, niets is voor niets.

Gebeten? Lees dan hier verder en lees mijn gratis tips over hoe je zelf aan de slag kan gaan als affiliate (publisher) om te beginnen met online geld te verdienen!

categorie: